?   
 
 
logo-zm-zonder-achtergrond-wit
 
 
 
 

Kom leren zeilen in Arnhem!

De Zeil- en Motorbootvereniging Jason geeft al meer dan 25 jaar zeilles aan kinderen in Arnhem. De vereniging beschikt over 8 Optimisten en 2 RS Feva’s. We geven les met een jong en enthousiast team van ervaren instructeurs.

Hoe ziet een seizoen eruit?
Als beginnende zeiler start je met zeilen in een Optimist. Dat zijn kleine, stabiele boten waarin je in een seizoen 10 lessen krijgt van 2 uur. Een seizoen sluiten we af met een diploma. Zo kan je drie diploma’s halen: diploma I voor de beginnende zeiler, diploma II voor de gevorderde zeiler en diploma III voor de expert zeiler. Voor het behalen van de derde diploma, beoordelen de instructeurs of je geheel zelfstandig met een Optimist het water op kan.

Na diploma III nog niet uitgezeild? Dan kan je bij ons les krijgen in RS Feva’s. Dat zijn tweemans zeilboten van 3,64 meter lang. Een RS heeft een grootzeil, een fok en een gennaker! Een hele andere uitdaging dus dan de Optimisten.

Bij de RS kan je opnieuw drie diploma’s halen. Met het laatste diploma kan je zelfstandig het water op met grotere zeilboten én kan je andere bemanningsleden aansturen.

Wie kan er bij ons leren zeilen?
Kinderen van ca. 8 tot 12 jaar kunnen bij ons komen zeilen in een Optimist. Daarvoor is alleen vereist dat zwemdiploma A en B zijn gehaald. Meer diploma’s mogen natuurlijk ook! De RS is niet leeftijdsgebonden. Zelfs de instructeurs kunnen nog fijn zeilen in een RS!

Veiligheid
Zeilen is geen gevaarlijke sport, maar er kan natuurlijk altijd wat misgaan. ZM Jason vindt het belangrijk dat de lessen zo veilig mogelijk zijn.

We oefenen dan ook niet op de stromende Rijn, maar we doen dat op een rustig plekje in de haven. Daar ligt een groot vlot met een overdekte lesruimte. Het dragen van een zwemvest is altijd verplicht. Zwemvesten kunnen ook bij ons worden gehuurd.

De instructeurs beschikken over snelle boten waarmee zij aanwijzingen kunnen geven en kunnen helpen.

 
 

Bekijk ons ook op Facebook

 
 

Wanneer zijn de lessen?
De lessen zijn altijd op zaterdag. Voor de Optimisten zijn er twee groepen. Een groep start om 10:00 uur. De tweede groep start om 12:00 uur. De RS’en zeilen van 10:00 uur tot 14:00 uur.

Een seizoen start in mei of juni. Het seizoen eindigt in september of in oktober.
Er is een beperkt aantal plekken. Zorg er dus voor dat je op tijd laat weten dat je interesse hebt in het jeugdzeilen! Dat kan via de gegevens onderaan deze pagina.

Kosten
De kosten voor het jeugdzeilen worden ieder jaar vastgesteld. Op deze pagina kan je de actuele tarieven vinden. Heb je een Gelrepas? Laat dat dan weten bij je aanmelding.

Vragen / interesse of direct aanmelden?
Neem contact op met Stijn van der Linde