De Zeil- en Motorbootvereniging Jason geeft al 24 jaar zeillles aan kinderen in Arnhem. De vereniging beschikt over 8 Optimisten en 5 Flying Juniors (FJ’s). We geven les met een jong en enthousiast team van ervaren instructeurs.

Opzet
Het lesprogramma bestaat uit 10 lessen van 2 uur voor Optimisten en 10 lessen van 4 uur voor FJ’s.

Na elk seizoen krijgt uw kind een rapport (vorderingenstaat) waarmee hij/zij kan zien hoe ver hij/zij is. We hebben 3 niveaus: De beginnende zeiler, de gevorderde zeiler & de expert zeiler. Met het laatste diploma vinden de instructeurs dat uw kind zelfstandig met een Optimist het water op kan.

Vinden de instructeurs dat uw prima het water op kan in de Optimist, dan mag je direct door naar een grotere boot; de Flying Junior.

In deze boten wordt met z’n tweeën gezeild.
Bij de Flying Juniors is de opzet hetzelfde; Beginnende tweemans zeiler, gevorderde tweemans zeiler, en expert tweemans zeiler. Met het laatste diploma kan uw kind zelfstandig een grotere tweemans boot zeilen en is hij/zij een goede schipper die de andere bemanningsleden kan aansturen.

Voor wie?
Voor kinderen van 8-14 jaar (afhankelijk van de lengte) wordt er gelest in een Optimist. Voor de eerste les moet uw kind 8 jaar oud zijn. Daarnaast is het belangrijk dat uw kind zijn/haar A & B zwemdiploma heeft. In de FJ’s kan uw kind zeilen zolang hij/zij wil.

Veiligheid
Zeilen is geen gevaarlijke sport, maar er kan natuurlijk altijd wat misgaan. Jason vindt het belangrijk dat de lessen zo veilig mogelijk zijn.
We oefenen dan ook niet op de stromende Rijn, maar we doen dat op een rustig plekje in de haven. Daar ligt een mooi groot vlot met een overdekte lesruimte. Naast dat uw kind moet kunnen zwemmen stellen wij het dragen van een zwemvest verplicht.

De instructeurs beschikken over snelle boten waarmee zij aanwijzingen kunnen geven en kunnen helpen.

Wanneer zijn de lessen?
De lessen voor de Optimisten vinden altijd plaats op zaterdagochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur. De FJ’s hebben les van 10:00 uur tot 14:00 uur. Een lunchpakket dienen de FJ zeilers zelf mee te nemen.

Zorg er voor dat uw kind op tijd aanwezig is omdat de groep eerst naar het vlot moet varen met een motorboot.

Kosten
De kosten voor het jeugdzeilen bedragen:
Voor Optimisten: €102,95,-
Voor de FJ’s: €182,45,-

Vragen?

Neem gerust contact op met Stijn van der Linde voor eventuele vragen en/of opmerkingen.

jasonzeilen@gmail.com